6 полезни кулинарни трика, които всеки трябва да знае

0 коментара0/5

Готвенето понякога отнема много повече време от предвиденото. Вижте как да съкратите часовете прекари в кухнята с помощта на тези полезни съвети:

6 полезни кулинарни трика, които всеки трябва да знае
 © istockphoto.com

Направете си готварска четка за еднократна употреба

Когато не можете да намерите четката за сладки или просто не разполагате с такава, можете да си направите от подръчни материали четка за еднократна употреба. Сгънете парче пергаментова хартия няколко пъти, докато се получи малък правоъгълник. Нарежете ресни с  ножица в единия край. Четката може да използвате за намазване на питки, сладки и т.н. с жълтък.

Забавете сотирането

Ако сте решили да сотирате зеленчуци и видите, че започнат да покафеняват прекалено бързо, поставете кубче за лед, за да забавите процеса. Водата ще се изпари бързо, а зеленчуците няма да загорят.

10 кулинарни термина, които трябва да знаем >>>

Овкусете с чаена торбичка

Добави описание

Вкусът на култури като киноа, просо, кафяв ориз или булгур може да се подобри като към водата в която се готвят се добави торбичка черен чай.

Използвайте назъбения нож като универсален

Когато ножовете ви се нуждаят от наточване и нямате точило, използвайте назъбения си нож, като универсален. Назъбеното острие ще върши много по-добра работа, отколкото ножовете с прави остриета.

5 готварски техники, които всеки трябва да владее >>>

Не вярвайте на срока на годност на яйцата

Добави описание

Датата, обозначена на картонената кутия, в която са поставени яйцата не бива да ви води, когато искате да разберете дали яйцата са годни за консумация. Вместо да изхвърляте веднага яйцата, ги поставете в чаша с вода. Развалените ще останат на повърхността, докато годните ще потънат.

Не прахосвайте брашното при месене

Когато месите тесто правете го върху лист пергаментова хартия или вестник. След като тестото поеме необходимото количество брашно, останалото можете лесно да върнете в плика.