Стоплете зимата с напитки!

3 коментара0/5

Докато преброиш до десет и ето – зимата отново е тук! Малко мразовита, леко щипеща, може би дори и труднопроходима, но пък толкова красива!

Не е ли удивително как мрачното есенно небе, покрито със сърдити сиви облаци и отегчени мъгли, някак неусетно се превръща в кристална захарница, която олюляна от празнично настроение, променя щедро мрачния пейзаж! Невзрачните довчера дървета, сега в искрящи бели рокли, свеждат своите корони и потъват в увлекателни разговори, подсладени с потящи се купчинки кристална захар.
 

Стоплете зимата с напитки!


Ако вече се чувствате заразени от приказното зимно настроение, Somat Kitchen Culture ще ви запознае с някои традиционни напитки за сезона и вашата зимна приказка може да започне сега!

Ароматен сайдер
Сайдерът е традиционна напитка, чиято оригинална рецепта вероятно е на повече от хиляда години. Към готовия ябълков сайдер добавете мед, пръчици канела, боровинки и оставете сместа на слаб огън за няколко часа. Уханната напитка се консумира топла, в компанията на близки и приятели!

Глювайн
Глювайнът е традиционно немско вино, приготвено с плодове, канела и мед. Името му произхожда от Gluhende Wein, което означава „светещо вино”. Рецептите за Глювайн са много, но основните правила са прости: виното може да бъде червено или бяло,сухо или полусухо, но задължително качествено, а ароматните подправки и късчета нарязани плодове са напълно задължителни!

Грог
Друга гореща зимна напитка е грогът. Ароматната комбинация от черен чай, примесен с ром, с лекота ще стопли мразовитите зимни вечери. По желание в напитката могат да се добавят мед, а понякога и дъхав карамел!

Пунш
Пуншът, който у нас се смята за английска напитка, всъщност произхожда от Индия.
Думата произлиза от индийската „панч”, чието значение е „пет”. Това съвсем не е случайно, тъй като именно пет са съставните части на пунша: вино, ром, плодов сок, захар или мед. Към загрятото вино се добавят мед или захар, прецеденият плодов сок и ром.  Пуншът се сервира в голям кристален съд – купа.  
Somat.bg
Somat Kitchen Culture ви желае искряща зима и уютни мигове!


20.12.2010/Somat Kitchen Culture

3 коментарaДобави коментар »

Memce

От Memce20.12.2010, 14:33 ч.

На български се казва ДЖИНДЖИФИЛ /а не джинджър/!!!!!

Виж всички коментари за "Стоплете зимата с напитки!".