Средиземноморски рецепти за Никулден

4 коментара0/5

Посрещнете Никулден по различен начин, като придадете на празничното меню средиземноморски нотки. Вижте какво трябва да знаете за средиземноморската кухня, както и 4 рецепти за риба по средиземноморски.

Трудност: 1

Средиземноморски рецепти за Никулден
Средиземноморски рецепти за Никулден

Коя кухня е средиземноморска?

Средиземноморска е кухнята на Италия, Гърция, Тунис, Мароко, Албания, Португалия и останалите страни в региона. Основни елементи в средиземноморската кухня са бобовите култури, плодовете, зехтинът, чесънът и рибата. Рядко можете да видите пържени храни в средиземноморската кухня.
Смята се, че средиземноморската кухня е сред най-здравословните в цял свят и че е един от ключовете към дълголетието.

Специфики на средиземноморската кухня

В средиземноморската кухня се избягват пържените храни. В много малка част от автентичните средиземноморски ястия ще откриете пържено. Набляга се на зеленчуците, а от животниските протеини – на рибата. Морските дарове също са в основата на голям процент ястия. Средиземноморската кухня е много разнообразна заради много различни като климат, географско положение и култура страни.

Използват се подправки, смесват се различни вкусове и дори се правят комбинации, които за по-консервативните ще се видят странни - месо и цитруси например.

Защо Никулден по средиземноморски?

Разнообразете менюто за Никулден, като вместо традиционния пълнен шаран или скумрия на скара заложите на по-екзотично меню, каквото е средиземноморското. В същото време средиземноморските ястия са здравословни и по никакъв начин няма да попречат, ако спазвате някаква предпразнична диета.

Освен това те са свежи, с ярки цветове, които освен стомаха, хранят и очите.

Предлагаме ви 4 средиземноморски рецепти с риба за различен и здравословен Никулден:

4 коментарaДобави коментар »

Блум

От Блум06.12.2013, 08:40 ч.

Там където пише Още ли? Аз помислих, че това е някакво допълнение, а основните се губят:)

Виж всички коментари за "Средиземноморски рецепти за Никулден".