Шарена лесна торта с готови рула

От 0 коментара0/5

Рецепта за Шарена лесна торта с готови рула. Продукти и начин на приготвяне на Шарена лесна торта с готови рула.

Брой порции: 1

Трудност: 2

Шарена лесна торта с готови рула
Шарена лесна торта с готови рула

Продукти:

  • 2-3 шоколадови рула (използвам “7 days” - ванилия, шоколад, ягода или различни видове, като бройката зависи от съда, в който ще правим тортата)
  • 1 кофичка заквасена сметана - 400 гр.
  • 1 коф. течен шоколад Финети - 200гр.
  • 1 пак. желатин
  • 1 опаковка обикновени бисквити (количеството може да е различно според вида на бисквитите или формата на съда, в който ще ги нареждаме - около 300 гр.)
  • 1 каф.чашка конфитюр по избор (ягода, малина, горски плодове или др.)
  • 50 гр.ядки (орехи/лешници)
  • 1 опаковка готов крем за бисквитена торта (разбира се, може да си направите домашен крем "Ванилия ")
  • 1 л.прясно мляко за крема и още 1 каф.чашка за потапяне на бисквитите

Начин на приготвяне:

На дъното на кръгла купа поставяте обикновено кухненско фолио, за да обърнете тортата по-лесно. Нарязвате рулата на кръгчета около 1, 5 см. дебели и ги нареждате на дъното на купата, плътно едно до друго. Разбивате сметаната с течния шоколад с помощта на миксер. Разтваряте желатина, като внимавате да не заври (на водна баня или в микровълнова). Добавяте го към сместа със сметаната и шоколада, като бъркате непрекъснато.

Пригответе крема за бисквитената торта според указанията на опаковката Изсипете сметановата смес в купата и отгоре загладете добре. Изсипете конфитюра и отново загладете повърхността. Бисквитите потопете в малко прясно мляко, подсладено по ваш вкус и ги наредете върху сладкото. Върху тях изсипете белия крем, като поръсите върху него ядките. Те разбира се, са по желание и може да ги заместите с още конфитюр, пресен плод и т.н.

За да има по-голяма стабилност тортата, добавете за финал още един пласт бисквити, като не забравяте да ги накиснете в млякото. Оставете тортата в хладилника поне за 5-6 часа, а ако имате възможност най-добре я сервирайте на другия ден. Обърнете я върху поднос, като ако сте сложили фолио, самото обръщане става много лесно.

Шарена лесна торта с готови рула

Гарнирате по желание. Аз лично експериментирах с кремовете, добавките, вида на рулата и всеки път се получава интересна комбинация. Приготвям и вариант, в който подреждам рулата не в купа, а във форма за торта с подвижен ринг и отгоре я заливам с глазура (отново по избор, може и готова).

Опитайте! 

Шарена лесна торта с готови рула

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Шарена лесна торта с готови рула".