Чийзкейк от Орео и Еверест

От 0 коментара0/5

Рецепта за Чийзкейк от Орео и Еверест – продукти и начин на приготвяне.

Трудност: 2

Чийзкейк от Орео и Еверест

Продукти:

 • Бисквити Орео – 4 бр. слепени за украса за отгоре
 • Бисквити Орео – 3 бр. слепени за смилане за отгоре
 • Бисквити Еверест Какао – 210 гр. /1 бр. пакет/ за блата
 • Бисквити Орео – 5 бр. слепени за блата
 • Крем за мазане – 400 гр. Пилос
 • Сладкарска сметана – 200 мл.
 • Захар – ½ ч.ч
 • Масло – 100 гр.
 • Ванилия – 2 бр.
 • Желатин – 2/3 пакетче
 • Вода – 4 с.л

Начин на приготвяне:

Разлепваме 4 бр. слепени бисквити Орео. От тях трябва да станат 8 бр. цели кръгли половинки. Тях ще използваме за декорация, за да можем да си отделим 8 бр. парчета от чийзкейка. Слагаме ги в чиния. Други 3 слепени бисквити ги разлепваме и смиламе с блендер бисквитите много фино, като пясък. Трябва да са толкова финно, че да можем да ги ръсим с цедка.Слагаме ги в друга чиния след като ги смелим. Те ще ни трябват за поръсване на десерта след като го направим изцяло.

1 пакет бисквити Еверест Какао на Победа ги начупваме и ги смиламе в блендер. Слагаме ги в голяма купа. Разлепваме 5 бр. слепени бисквити Орео и ги смиламе също. Трохите от бисквитите Еверест и 5 бр. слепени, вече 10 бр. разлепени ги смесваме в една купа.

В купата добавяме 1 меко масло и с ръце омесваме всичко. В кръгла тавичка с ринг за торта на дъното разнасяме бесквитено – масленото тесто и притискаме. После го слагаме в хладилника за 40 мин. минимум да стегне.

По време на разлепването белият крем с който са слепени бисквитите Орео го отделяме в купа. Отделянето го правим с тънък нож.

При крема добавяме две цели пакетчета крем за мазан е Пилос /малки кръгли от 200 гр. имащи вкус като крема сирене, но по леко и гладко/.

При крема за мазане в купата слагаме около ½ ч.ч захар и 2 малки ванилии. Аз сложих 2/3 ч.ч и се получи много сладък и смятам, че ½ ч.ч е достатъчно.

Разбиваме с миксер до гладка смес без бучки. Течната сметана студена я слагаме в друга купа и я разбиваме с миксер. След като я разбием я смесваме с другата смес с лъжица много внимателно.

В 4 с.л вода излети в малък мерителен съд разтваряме 2/3 пакатче желатин и разбъркваме. Загряваме вода на котлона или с кана за вода.

Изсипвам е водата в шола или малка касерола и вътре слагаме съда с желатина. При непрекъснато бъркане го разтваряме на водна баня.

Течният желатин изсипваме в крема. Върху вече стегнатият блат изсипваме сместа и заглаждаме. Слагаме в хладилника да стегне за 24 часа.

Поръсваме след като е стегнала с смлените трохи от бисквити Орео, които заделихме и украсяваме с 8 кръгчета. Режем на 8 парчета.

Ринга който използвах е с диаметър 20 см. и спокойно могат да станат 10 хубави парчета.

Чийзкейк от Орео и Еверест

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Чийзкейк от Орео и Еверест".