7 идеи за закуска през уикенда

1 коментар0/5

През почивните дни сутрин имаме повече време да се насладим на кафето и закуската в домашни условия. Ако търсите кулинарно разнообразие, вижте тези 7 идеи за закуска през уикенда.

7 идеи за закуска през уикенда

Пържени филийки

Може да промените традиционните пържени филийки, като добавите няколко тайни съставки. Към яйчената смес, в която потапяте хляба, добавате няколко лъжички пюрирана ябълка, шипка канела и малко кафява захар. По този начин пържените филийки ще имат вкус на есенно лакомство. Поднесете ги с мед или крема сирене.

Добави описание

Солени мъфини

Намажете форма за мъфини с масло. Стените и дъното покрийте с тънки резени шунка или филе. В средата на всяка форма сложете по едно сурово яйце, добавете сол и черен пипер и печете във фурна до готовност.

Необичайни яйца на очи

Вземете две филии хляб и ги намажете с маргарин или масло. След това с помощта на форма за сладки направете кръгла дупка в средата. Сложете хляба в нагорещен тиган, запечете филийките от долната страна и обърнете. След това в средата им чукнете по едно сурово яйце. Отстранете от котлона, когато яйцете стане готово.

Добави описание

Здравословни принцеси

Разнообразете класическите принцеси, като върху хляба след маслото добавите тънки резени авокадо, чушка и домат. Накрая поръсете с настърган кашкавал и запечете, докато се разтопи.

Добави описание

Сладки филийки

Вземете две филии хляб и намажете горните им страни с течен шоколад. Върху едната филия сложете тънки резени банан и покрийте с другата, така че да се получи сандвич. В сгорещен тиган поставете сандвича и печете, докато от двете страни хлябът придобие златист цвят.

Топли хлебчета

Вземете един земел и отрежете горната му част като капаче. Издълбайте вътрешността и в получения отвор сложете тънки резени шунка или филе около "стените" на дупката, малко сирене на дъното и сурово яйце в средата. Поръсете с малко настърган кашкавал и затворете с хлебното капаче. Сложете земела във фолио за печене и го увийте добре. Печете на 180 градуса за около 10-15мин.

Бутер банички

Бутер тестото пести време - не се нуждае от месене, а само от оформяне. В случая го оставете от предната вечер в хладилника, за да се размрази. На сутринта го нарежете на квадрати. Във всеки квадрат сложете по 2ч.л. смес от разбито яйце, сирене и резени шунка или друг колбас. Запечатайте баничките, така че да са във форма на триъгълник, и печете на 180 градуса до готовност.

17.09.2015/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

Linden

От Linden17.09.2015, 21:04 ч.

Молба към авторите-поне вие пишете правилно.Стига с тези филиЙ, моля ви, в мн.число се пише филии, кутии, хавлии, скумрии, чинии.... Как го измислихте това Й, където ви падне?

Виж всички коментари за "7 идеи за закуска през уикенда".