Великденска кошница

От 0 коментара0/5

Рецепта за великденска кошница от Катерина Борисова.

Трудност: 2

Великденска кошница

Рецептата е стандартна рецепта за козунак, която знам от майка м . По- важното тук е оформлението на козунака. Идеята е доста лесна за изпълнение, а според мен се получава много ефектно. Ето и изпълнението стъпка по стъпка:

1. Разточва се кора дебела около 5 мм. Тя се нарязва на еднакви ленти с ширина 2 см.

2. Върху купа се преплитат лентите, така че крайният вид да е подобен на преплетена кошничка. Оставя се да втаса, намазва се с яйце и се пече както си е върху купата. (Хубаво да се сложи хартия за печене върху купата, за да не залепне или се намаслява обилно)

3. Отделно върху тел увита с алуминиево фолио (или само фолио) се усукват два фитила козуначено тесто. Огъва се като дъга и се поставя в тава да втасва. Това е дръжката на кошничката.

Добави описание

4. Правят се малки топчици оформени като яйца. Оформят се и 2-3 много малки козуначета, които се украсяват по желание. Предполагам козуначените яйца могат да се направят и цветни със сладкарска боя.

5. Кошничката се сглобява като дръжката се забива с клечки за зъби или шишове за основата на кошничката. Пълни се с козуначетата и яйчицата. Може да се украси и по други начини.

 

Великденската кошничка участва в конкурса "Вкусна и шарена изненада за Великден"

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Великденска кошница".