Великденско огнище

От 0 коментара0/5

Вкусна рецепта за Великден.

Трудност: 1

Великденско огнище

Продукти:

  • 3 яйца
  • 5-6 кисели краставички
  • 250 грама картофено пюре (перфектният вариант е да си го направите от разварени картофи с малко сол и подправки, които обичате, но ако искате да сте по-бързи става и инстантно)
  • ½ препечена франзела
  • 140 гр. шпекова разядка на пръчки (Еко мес)
  • 120 гр. пуешки филетиран деликатес (Орехите)
  • 1-2 суп. лъж. майонеза
  • 4-5 чери доматчета
  • 3-4 парчета пушено сирене „Жоси“

Приготвяне:

Нарязвате си пръчките от шпековата разядка на половинки и от тях си правите заготовка за кладата в централната част на чинията. Оставяте си една от пръчиците и я нарязвате на тънки колелца.
Сварявате яйцата и от две от тях оформяте 4 лаленца. От третото яйце вземате жълтъка и го разбърквате хубаво с майонезата, а останалият белтък нарязвате на малки парченца.
3 от киселите краставички нарязвате на половина, по дължина, а останалите на колелца, за декорация.
От слайсовете на пуешкия деликатес си оформяте фунийки.
4 чери доматчета нарязвате на малки лаленца във форма подобна на тази на яйцата.

Добави описание
За да оформите хубав огън от франзелата нарязвате ½ франзела по дължина на 3 плоскости. При рязането е хубаво да употребите остър нож, за да не изроните коричката със златист цвят. Оформяте си 5-6 пламъка, които да разположите в огнището.
Стремете се да отрежете и оформите добре долната част на парчетата за огъня, така че при слагане в чинията на франзеления огън парчетата да се подкрепят едно друго и да са сравнително стабилни.
Подгответе си гъсто картофено пюре и го оставете хубаво да се охлади.
Оформяне на финалната презентация:
Започвате с поставяне на кладата и огъня в централната част на чинията. Първо си поставяте франзелата изправена и наредена, като огън. Така ще се ориентирате колко пространство заема тя. Слагате под франзелата гъсто картофено пюре и закрепвате огнените езици. След това около тях поставяте конструкцията на кладата от шпекова разядка. Пръчките се редят ред по ред една върху друга.
Щом завършите кладата в централната част допълнително стабилизирате постигнатото с картофено пюре. Шприцовайте го внимателно между парчетата франзела.

Добави описание
За оформлението на страничната декорация започвате с поставяне първо на фуниите от пуешки деликатес. Поставяте ги симетрично около кладата и разпределяте в тях смес от картофено пюре и белтък от яйце. За разкош добавяте на финала и колелца от шпековата разядка.
Непосредствено до фунийката поставяте нарязана на две краставичка, на която с шприц слагате очички и ивички, за да заприлича на малка гъсеничка. До гъсеничката подреждате парче топено сирене.
За да оформите финалната си презентация в останалото свободно пространство симетрично разпределяте лалета от яйца и чери доматчета, а около тях поставяте останалото количество от кисели краставички, шпекова разядка и картофено пюре.
Добър апетит!

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Великденско огнище".