Просто вода ли е водата

0 коментара0/5

Интересни факти за водите на DEVIN. Знаете ли откъде идва водата DEVIN?


Заводът се намира в сърцето на една от най-красивите и магически планини в света – Родопите, на брега на река Девинска.

Заводът се намира в сърцето на една от най-красивите и магически планини в света – Родопите, на брега на река Девинска. Старото име на реката е Дивна, което малцина знаят, че идва от латински и значи божествена. В непосредствено съседство е ловният резерват „Извора”, известен със своето разнообразие на редки животински видове. Водата DEVIN идва от три извора. Първият е точно под завода, а вторият – на километър встрани. И двата са на дълбочина почти един километър и от тях идва минералната вода DEVIN.

Третият извор е високо в планината, на цели 12 километра. До него е много трудно да се стигне по друг начин освен с високопроходими джипове. Затова почти никой не ходи там. Водата слиза долу по километрични тръби. Това е известната на всички DEVIN-изворна – единствената бутилирана вода, която се препоръчва дори на малки бебета. Благодарение на високите технологии, единствени по рода си не само в България, но и в цяла Югоизточна Европа, водата стига от извора си, високо в планината, до вас, без да е докосната от човешка ръка. Това я прави много по-различна от водата в язовира, например.

Много хора избират продуктите на социално отговорни компании с отношение към проблемите за опазване на околната среда, за да подкрепят усилията им и да споделят техните ценности. „Девин” АД през последните близо 10 години следва целенасочена политика за екологична отговорност. От 2008 компанията започна да променя своите бутилки, за което до този момент е изхрачила 25 милиона лева. Днес бутилките на DEVIN са олекотени, с по-късо гърло и по-малка капачка,което е спестило на природата 750 тона пластмасови отпадъци и ще продължи да спестява по още 250 това всяка година от тук нататък.

Свръхмодерната технология на DEVIN
оставя в природата по-малък въглероден отпечатък дори от технологиите на стъкления амбалаж. Освен това „Девин” АД е и един от основателите на организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки Екопак, която и в момента работи по рециклираното на битови и промишлени опаковки. Девин АД има сертификат за опазване на околната среда ISO14001:2004. Работи и за популяризирането на здравословния и природосъобразен начин на живот чрез много CSR проекти като „Родопите в моята класна стая”, „Насърчаване на здравословния и активен начин на живот в България”, „Вода в голямото междучасие”, „Управление на отпадъците и рециклиране на опаковките” и др.

Последната инвестиция, която направи „Девин” АД е насочена единствено към удобството на потребителите.
Тя е в размер 140 000 лева и е вложена в закупуване на инсталация, която подобрява търговския вид на водите DEVIN, за да могат да отговорят на изискванията на потребителите. Като закономерно следствие от олекотяването на бутилката, тя омеква и се намалява стабилността й при принасяне. Затова новозокупената от „Девин” АД технология повишава налягането вътре в бутилката още при нейното запечатване, така че тя става по-твърда и по-устойчива и се премахват неудобствата, причинени от намаляването на количеството пластмаса, вложено в нейното производство.

Тази новост ще бъде допълнително разяснена и върху етикетите на бутилките DEVIN през следващите месеци. Така потребителите ще могат да направят своя информиран избор и да заложат на компания, която прилага последните екологични стандарти.

Иван Хаджирусинов
По материали от Девин АД


платена публикация

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Просто вода ли е водата".