Лятна загадка

2 коментара0/5

Сладко, ледено, пухкаво, свежо, топи се в устата и носи изкушаващо удоволствие. Що е то?

Лятна загадка

Познахте, правилният отговор е сладолед. Обичаният от малки и големи сладолед.

Животът е сладолед и трябва да го вкусиш преди да се разтопи. Но как да попаднеш в сладоледения рай без да се изцапаш. Съвсем лесно – със сладолед на клечка. Един от най-любимите е Ескимо.

„Ескимо“ всъщност е класиката в жанра. Това е един от най-старите сладоледи на клечка, пускан в масово производство в началото на 20 век. Той бе и един от най-популярните сладоледи на клечка допреди 20-30 години.

В класическия си вид той бе използван от баби и дядовци, мами и татковци, лели и чичовци за поощрение, за награда, за примамка, за поглезване.

Ако сте пораснали през 80-те и 90-те години на миналия век има какво да споделите по темата. Сигурно вече сте се отнесли в спомени за собственото си детство. Мили и невинни, тичащи, скачащи и забавляващи се навън, гонейки се през квартала в надпревара за няма значение какво – важното бе да си изядеш закуската (обикновено циганска баница или просто филия с маргарин и чубрица) и да хукнеш с другите деца навън. Да играете пред блока на дама, на ластик, на кър, на жмичка, на гоненица, на „Кралю-порталю“ или „Рибарю, какъв е цветът на реката?“ и безброй много други игри. А след това доволни да отидете към магазина за заслужено лакомство, в повечето случаи – за сладолед „Ескимо“.

„Ескимо“

Незабравими, незаменими, сладоледено-сладки детски спомени. Детството бе страхотно, защото имаше и „Ескимо“, сладолед на клечка, който бе и все още е истински вкусен. Той бе един от най-хубавите, защото имаше и шоколадова коричка. Имаше само един вид от него и вкусът ни караше да примижаваме от удоволствие.

Сладоледът на клечка с изобразен ескимос на опаковката бе основен символ на това, че лятото е тук и е време за нови детски щуротии! А лято без сладолед бе просто немислимо!

Немислимо е и сега! Това е като да отидеш на море и да не се топнеш във водата, като да стоиш до 5 сутринта, очаквайки изгрева и малко преди това да заспиш и да го пропуснеш. Просто нещо не достига. За щастие, поне за момента, няма опасност скоро да избяга морето или край, не, повече изгреви няма да има. Те са на наше разположение като „Ескимо“ – любим десерт на малки и големи и преди, и сега.

С дъх на лято „Ескимо“ продължава да е един от любимите десерти, изкушаващ вече със своите вкусове на мента, тирамису, шоколад и ванилия. Удоволствията в живота са много и хубавото е, че голяма част от тях може да си ги позволим. А сладостта в живота може да се сравни единствено с емоцията от похапване на сладолед на клечка като „Ескимо“.

Огладняхте ли за сладолед? Време е!

2 коментарaДобави коментар »

lili_m

От lili_m10.08.2016, 08:28 ч.

Оичам лятото и да си похапвам сладолед,често като излизам на разходка и си купувам ескимо и си похапвам ,прекрасен вкус и освежаващ ,бих си купувала и зимата ,но трудно се намира

Виж всички коментари за "Лятна загадка".