ТЕСТ: Какво издава подредбата на чинията за теб?

2 коментара0/5

Всеки подрежда храната в чинията по различен начин. Вижте какво издава за вас като човек подредбата на чинията ви.

ТЕСТ: Какво издава подредбата на чинията за теб?

Проучването, което намира връзката между подредбата на храната и характера, е дело на Джулиет Бохосян, психолог. В продължение на повече от две десетилетия Бохосян изследва връзката между отношението към храната и характера на човека. Според нея човек не е ТОВА, което яде, а КАК яде. Ето различните типове подредба на храна в чинията.

1. Подреждате храната по видове

Вие обичате да планирате времето си, ситуациите и т.н. Не обичате изненадите. Никога не поемате повече задачи от тези, с които можете да се справите. Знаете дали нещо ще сработи, преди да сте се захванали. Не обичате загубени каузи, защото за вас това означава изгубено време.

Вижте също:

Кулинарно декориране - презентация в чиния >>>

Какво издава подредбата на чинията за теб?

2. Храната в чинията не е подредена

Ако не обичате да се занимавате с аранжиране на храната в чинията, вие сте човек, който не обича да прави планове, казва Бохосян. Свободният ви дух ви кара винаги да търсите нови места, хора, преживявания. Не обичате да сте на едно място – нито в професионален, нито в личен план. Имате разнообразни интереси и не спирате да експериментирате с живота.

Какво издава подредбата на чинията за теб?

3. Избирате нестандартни чинии

Не обичате да подреждате храната, но винаги търсите нестандартен съд, в който да я поставите. Храната, която сервирате, обикновено е голямо количество в малка чиния или обратното. Вие сте креативни, търсите различното, уникалното. Опитвате се да мислите нестандартно. Отдадени сте на близките си и бихте направили всичко за тях. Обичате да правите изненади. Отделяте особено много време да подреждате пространствата, които обитавате (служебно и лично). Бюрото ви на работа винаги се отличава, а домът ви е еклектична смесица от стилове за много настроение.

Какво издава подредбата на чинията за теб?

4. Ядете от чинията на партньора си

Това не е точно свързано с подредбата на чинията, но издава много за характера на човека, смята Бохосян. Вие сте хора, които държат да имат близка връзка с всеки около себе си. За съжаление понякога навлизате твърде бързо в личното пространство на човека до себе си. Това не е задължително нещо лошо, но не всички са склонни да го приемат/ толерират. Вие сте открити и честни хора с всички – колеги, приятели, семейство, половинка. Всички знаят, че могат да разчитат на вас.

Какво издава подредбата на чинията за теб?

5. Слагате само един вид храна в чинията си

Вие сте дисциплинирани и методични хора. Някои могат дори да ви сметнат за скучни. Балансирана личност сте, не си позволявате да покажете твърде много емоции или да си изпуснете нервите. По-скоро сте интроверти и трудно допускате хора до себе си. Ненавиждате конформизма и избягвате около вас да има такива хора. Бъдете по-толерантни към различните.

Какво издава подредбата на чинията за теб?

6. Сервирате „високи“ порции

Това е тенденция в подредбата на храната – отделните компоненти се натрупват един върху друг. При вас обаче това е въпрос на вътрешно усещане, а не следване на тенденциите. Обичате да се заемате с много неща наведнъж. Хубавото е, че ви се получава. Падате си конформисти, не обичате да спорите и предпочитате да следвате вълната на общото мнение. Понякога обаче обичате да се инатите. Вие сте хора, които предпочитат да стоят у дома. Не сте авантюристично настроени и сте крайно негативни към всевъзможни експерименти.

Какво издава подредбата на чинията за теб?

7. Сервирате първо, второ и трето в една чиния

Вие слагате една чиния на масата. В нея ядете салата, основно и десерт. Вие сте импулсивни личности, смята Джулиет Бохосян. Не следвате правила, дори не се интересувате от тях. Възползвате се от възможностите на мига, без да се замисляте. Отстрани можете да изглеждате немарливи, но чуждото мнение не ви интерсува. Дори да граничи с егоизъм, вие се интересувате предимно от себе си, без да се замисляте за мненията, чувствата и желанията на околните.

Какво издава подредбата на чинията за теб?

А вие как сервирате храната си?

14.07.2016/ Радослава Михайлова

ВИЖТЕ ОЩЕ КРАСИВИ И ОРИГИНАЛНИ ИДЕИ ЗА ДЕКОРИРАНЕ НА ХРАНА В ЧИНИЯ:

2 коментарaДобави коментар »

mammillaria

От mammillaria18.07.2016, 20:34 ч.

Хич не обичам да подреждам храната. Смесвам всичко на куп и когато ми се смесят вкусовете ми е най-сладко :)

Виж всички коментари за "ТЕСТ: Какво издава подредбата на чинията за теб?".