Днес е световният ден на пастата

0 коментара0/5

Световният ден на пастата се чества всяка година на 25 октомври като идеята за това е предизвикана на Световния паста конгрес през 1995 г., съобщават от платформата foodpanda.

Днес е световният ден на пастата
Днес е световният ден на пастата

На този ден по целия свят се празнува денят на кулинарното лакомство, под формата на събития и промоционални инициативи, като се правят малки тестени макаронени фигурки. Целта на Световния ден на пастата е да се привлече вниманието на медиите и потребителите на тестени изделия. Трябва да се подчертае, че пастата е глобална храна, употребявана на всички континенти, подходяща за динамичен и здравословен начин на живот.

Вижте: Как да си направим прясна паста у дома?>>>

Ключовите послания, повтарящи се в различни инициативи, подчертават икономичната приложимост, гастрономическата гъвкавост и хранителната стойност на тестените изделия.

Пастата е основна храна в италианската кухня като първите източници датират от 1154 г. в Сицилия.

Има над 600 форми на пастата, известни на човечеството, а имената им са описателни на техните форми.

Днес е световният ден на пастата

Спагети ("мозък"), фиде ("малки червеи"), rotini ("спирали"), fusili ("вретена"), тортелини ("малки торти"), лингуини ("малки езици"), Conchiglie ("черупки" ), fettucine ("малки панделки"), пене ("тръбички") и capellini ("косъмчета") са едни от най-известните и предпочитани форми.

Паста е обобщаващо понятие на многообразието от макаронени ястия.

  • Тази храна се разделя на две основни групи - сушена паста и прясна паста.

Пастата като цяло е елементарно ястие, което ако се консумира без сосове и подправки е много диетично. В повечето случай се сервира като първо блюдо, а порциите са малки.

Рецепти с паста

Рецепти с паста - опитайте :)>>>

Подходяща храна е както за закуска, така и за обяд и вечеря.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Днес е световният ден на пастата".