Великденските роти са тук

От 0 коментара0/5

Индийски роти в българско великденско изпълнение.

Трудност: 1

Великденските роти са тук

Необходими продукти:

1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
1/4 чаена лъжичка сол
1/2 чаена чаша топла вода
За разточване: 1/4 чаена чаша брашно

За намазване: 2 супени лъжици масло

Начин на приготвяне:

Смесват се брашното, солта и водата до получаване на меко тесто. То се омесва върху леко намазнена повърхност.

Готовото тесто се покрива с кърпа и се оставя да почине за около 10 минути. След това се разделя на осем или десет равни части, които се оформят като топки.

Взима се една топка и се притиска в брашно. Разточва се на кръг, ако залепва се поръсва леко с брашно. При разточването трябва да получите тънка равномерна кора, която да се вмества в тигана, в който ще ги приготвяте.

След като сте си направили ротитата, поставяте в загрят на средна температура сух тиган. Обръща се, когато роти започне да променя цвета си и по повърхността се образуват кафеникави мехурчета. След няколко секунди се обръща отново. Натиска се съвсем леко с шпатула, за да се прилепне хубаво към тигана. Премята се още веднъж.

Готовите роти трябва да имат светло кафяви петна и от двете си страни.

Намазват се с масло, докато са топли, поставят се в съд, покрит с кухненска хартия, който се завива след всеки поставен роти.

При нас ротитата си ги хапваме с лютеничка от всякакъв вид, кисели краставички, саламче или с риба тон, с пържени картофки и завити като дюнер. Вариантите са безчет. Всеки път експериментираме с нови продукти и всички са доволни, защото финалният щрих на яденето си оформят сами.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Великденските роти са тук".