Кои са най-популярните видове суши?

0 коментара0/5

Сушито е еднa от най- консумираните храни в България, като се нарежда на почетното 7-мо място. Въпреки че, суши рулата са част от японската кухня, те придобиват много голяма популярност и в Европа.

Кои са най-популярните видове суши?
 © istockphoto.com

Суши представлява сварен ориз, сурова риба и други добавки, навити на руло в кори Нори, като любопитен факт е, че съществуват над 2000 вида суши. Напоследък суши се радва на особена популярност и в по-големите градове у нас, като се предлага в безброй къде по-автентични, къде по-побългарени версии. Ако пък искате да приготвите суши у дома, можете да намерите основните продукти за него в големите супермаркети. След като изгледате няколко видеа в YouTube, ще сте готови да приготвите своята версия за суши.

През последните години се наложи и модата да се консумира Сашими - това е само месото на рибата или други морски дарове. foodpanda, подбра и класира някои от най-популярните и любими суши рула.

Суши Дъга (Rainbow)

Представлява ориз, навит в руло от риба и авокадо. Ако например си поръчате цял суши сет Rainbow (Дъга) ще получите суши хапки с различни видове риба, които подредени в чинията, наподобяват дъга.

rainbow суши, суши дъга

Rainbow суши

Футомаки

Това е суши руло, което съдържа 4 или повече съставки. Оризът се увива във водорасли Нори. Интересното при Футомаки суши е, че рулото е доста по-голямо от стандартните и достига до окло 6 см. в диаметър.

футомаки суши

Футомаки суши

Филаделфия

Оризът не е увит в кори Нори. Съдържа авокадо, сьомга и крема сирене. Филаделфия суши предпочитат хората, които не обичат сушените водорасли като вкус и текстура на сушито.

филаделфия суши

Филаделфия суши

Терияки

Това е суши, което не съдържа риба, а пиле и сос „Терияки“. Не е суши в класическия смисъл, въпреки това, можете да го намерите в почти всеки суши ресторант у нас.

Темпура

Темпура е японска техника за паниране, при която панировката е много лека. Използва се често за скариди, риба или зеленчуци. Темпура панировката се приготвя от брашно, газирана вода, понякога и водка.

темпура

Темпура пържене

Сашими

Сашими е тънко нярязана риба, най-често сьомга или риба тон, която се сервира без ориз. В класическия смисъл сашими е сурова риба, макар в някои заведения да се предлага и преминала някаква термична обработка. Сашими не е суши в класическия смисъл, а по-скоро се причислява към голямата група на японската кухня.

Нигири

Нигири суши е топка ориз, върху която има парче тънко нарязана риба или скарида. 

нигири суши

Унаги

Унаги е вид змиорка. Този вид суши съдържа ориз, унаги, терияки сос и сладко-солена глазура.

Кой е вашият любим вид суши? 

11.11.2016/ БГНЕС / Радослава Михайлова

 

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ, СВЪРЗАНИ СЪС СУШИ, МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ, КАТО КЛИКНЕТЕ НА СНИМКИТЕ ДОЛУ:

жена суши, диета със суши, отслабване със сушисуши

       Отслабване със суши                          Суши - вкусът на Изтока

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Кои са най-популярните видове суши?".